ALWAYS LOVED, NEVER FORGOTTEN

Hormone Healing

Hormone Healing

Na een zwangerschap(sverlies), heb je tijd nodig om te herstellen. Dit is namelijk niet alleen mentaal ongelooflijk zwaar, ook voor je lichaam is het intens. Wist je dat je hormonen een grote rol spelen bij dit herstel? Onder andere met de juiste voeding kun je jouw hormoonhuishouding weer in balans brengen (en houden). Om je hierbij te helpen hebben we, samen met onze Care partner Neala Health, de Hormone Healing Thee en gids gemaakt. 

Wat zijn hormonen?

Laten we bij het begin beginnen. Wat zijn hormonen precies? Je kunt ze zien als de chemische boodschappers van jouw lichaam. Deze krachtige chemische stoffen worden geproduceerd in de endocriene klieren. Ze reizen door je bloedbaan om weefsels en organen te vertellen wat ze moeten doen. Zo helpen ze bij het regelen van belangrijke processen in jouw lichaam; denk hier bijvoorbeeld aan de stofwisseling en voortplanting.

Wanneer je een hormonale disbalans hebt, heb je te veel of juist te weinig van een bepaald hormoon. Zelfs de kleinste verandering kan ernstige gevolgen hebben voor je hele lichaam. Probeer hormonen te zien als een cakerecept; te veel of te weinig van een bepaald ingrediënt beïnvloedt altijd het eindproduct.

Een gezonde hormoonbalans hangt grotendeels af van vele complexe systemen die samenwerken zoals stabiele bloedsuikers, een metabolisch efficiënte lever en een gezonde darm. Het probleem is dat hormonen gemakkelijk uit balans kunnen raken door factoren als stress, slaapgebrek, slechte voeding en/of traumatische gebeurtenissen zoals een zwangerschapsverlies.

Memorē Hormone Healing Tea

Wist je dat de lever verantwoordelijk is voor de ontgiftingsprocessen en het afbreken van hormonen in ons lichaam? Een goede leverfunctie is daarom essentieel voor een gezonde hormoonbalans. De Memorē Hormone Healing thee helpt om je hormoonhuishouding in balans te krijgen na een zwangerschap. 

Hormone Healing handboek

Deze Hormone Healing guide is ontstaan tijdens de ontwikkeling van de Hormone Healing thee uit de Memorē Care Collectie. Je leert welke hormonen een hoofdrol spelen, de invloeden van voeding op onze hormoonhuishouding en het in balans brengen ervan. Laat deze gids je motiveren en inspireren om je lichaam de komende periode wat extra liefde te geven.

Wat kun je verwachten? Een gids met uitleg over de basisprincipes van onze hormoonhuishouding en het in balans brengen ervan. Hieronder kun je de hoofdstukken vinden:

1. Hormonale veranderingen na een zwangerschap
2. De basisprincipes van voeding
3. Andere factoren die je hormonen beïnvloeden
4 Hormone Healing Recepten

Een hormonaal evenwicht is absoluut noodzakelijk voor de goede werking van je lichaam. De juiste voeding is daarin belangrijk, omdat de energie en de voedingsstoffen die je uit voeding haalt de grondstoffen zijn om hormonen te produceren en je lichaam van brandstof te voorzien. Bepaalde voedingsstoffen in je voeding kunnen het evenwicht van je hormonen herstellen of verstoren. Het eten van evenwichtige voeding is essentieel, vooral als je op zoek bent naar een stabiele hormoonhuishouding. Het handhaven van een gezonde hormoonbalans is niet alleen essentieel voor het beheersen van eetlust en gewicht, het heeft ook een enorme invloed op je mentale gezondheid en je stemming.

Download gratis de Hormone Healing gids en/of bestel de Hormone Healing thee om je lichaam te helpen herstellen.